ion3 kääntöön sain myöhemmin apua. Ilmeisesti sikäläinen linkkeri poistaa symboleita joita ei nähtävästi käytetä ohjelmassa. Sitten kun ladataan .so joka näitä kaipaisi niin niitä ei ole. Muutokset ovat jossain piilossa omassa sorsapuussa. Pitäisi päivittää se, mutta tietenkään käsillä ei ole myöskään darcs:ia.

Pitkästä aikaa tuli pyöritettyä myös Ethereal:ia tietoliikennelabrassa.

Tutkin mahdollisuuksia hankkia uutta kameraa. Nikon D40 vaikuttaa juuri sopivalta laitteelta jos vain raskisin käyttää vähiä rahoja siihen. Flashback ei ole kovin hieno houkutin, mutta jotain sekin. Luultavasti jopa hyödyllistä. Pelkällä hintavertailulla johtoon ehkä siirtyy gigantti (kit 599,-) mutta 699,- hinnalla saa jo valita palvelijansa aika vapaasti, mukaan lukien asiantuntevat valokuvausliikkeet. Nämä välittävät myös Sigman optiikkaa ja yllättävän normaalihintaisia muistikortteja. Hinta saattaisi tippua D40x:n tultua mutta niin voi käydä myös saatavuudelle. Tietysti sieltä voisi tulla myös parempi malli, mutta hankala sitä on ennustaa. Sen verran mitä olen katsellut, D40 vaikuttaa tosiaan hyvin sopivalta laitteelta.

Suuri uudelleenjärjestely olohuoneessa on pääpiirteiltään ohi. Ylimääräistä kamaa on jonkin verran taas ja palvelinkone on vasta aluillaan. Pitää yrittää edistää sitä projektia jossain vaiheessa. Pelkillä ulkopuolisilla koneilla en ilmeisesti tule toimeen vaan joudun pitämään jonkinlaista purkkia pystyssä itse. Nyt yritän ehkä pitää myös käyttöliittymää siinä tai sietää XP:tä kannettavalla.

Kumma kyllä, aivan tavallista USB/ieee1394 boksia IDE laitteelle ei näytä saavan mistään isommista paikallisista liikkeistä. Luultavasti joko katselen runsaalla joutoajallani myös pienempiä liikkeitä tai sitten alan vain siirtämään kamaa verkon yli käyttäen konetta jossa levy on kiinni sen tyhjentämiseen. Olisin voinut käyttää boksia vanhojen levyjen tyhjentelyyn ja datan järjestykseen ja myöhemmin vaikkapa vara/siirto/varmuuskopiolevynä.